Earth nature field

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI VE BELEDİYELERİN ELİYLE TARIM ALANLARININ İMARA AÇILMASI SONUCUNDA

Çevreyi koruyan, ekonomik olarak uygulanabilir ve sosyal açıdan adil olan uzun vadeli üretim sistemleri.

Moderatör: Tarım Forumu Yönetimi

Kullanıcı avatarı
Bilal ÖZDEMİR
Kullanıcı
https://pl.pinterest.com/kuchnie_na_wymiar_warszawa/
İletişim:
Masa onayı yapılmadı

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI VE BELEDİYELERİN ELİYLE TARIM ALANLARININ İMARA AÇILMASI SONUCUNDA

Mesaj gönderen Bilal ÖZDEMİR »

İzmir 10 sene sonra ya taş yiyecek yada meyve sebzeyi, üretim giderinden daha fazla nakliye gideri ödeyerek satın alabilecek.
Yaklaşık toplam tarım alanı kaybı (2025-2026 dönemi)
Kamuoyuna yansıyan büyük ve tartışmalı planlarda toplam yaklaşık 1.000–1.200 hektar civarında tarım arazisi statü değişikliği yaşandı (yukarıdaki tabloda listelenenler + küçük parseller). Bu rakam:
Sadece haber olan ve onay/askı sürecindeki büyük planları kapsıyor.
Daha küçük, münferit parseller ve revizyonlarla rakam artabilir.
Bazı planlar (Foça 215 ha gibi) iptal edildiği için net kayıp azalıyor.
Karşılaştırma: İzmir’in toplam tarım alanı yaklaşık 345.000–350.000 hektar civarında. Yani genel oran düşük görünse de, verimli ova, kıyı ve zeytinlik alanlarında (Urla, Bornova, İnciraltı, Dikili gibi) yoğunlaşıyor ve çevresel/ekonomik tartışma yaratıyor.
İzmir 10 sene sonra ya taş yiyecek yada meyve sebzeyi, üretim giderinden daha fazla nakliye gideri ödeyerek satın alabilecek.
Yaklaşık toplam tarım alanı kaybı (2025-2026 dönemi)
Kamuoyuna yansıyan büyük ve tartışmalı planlarda toplam yaklaşık 1.000–1.200 hektar civarında tarım arazisi statü değişikliği yaşandı (yukarıdaki tabloda listelenenler + küçük parseller). Bu rakam:
Sadece haber olan ve onay/askı sürecindeki büyük planları kapsıyor.
Daha küçük, münferit parseller ve revizyonlarla rakam artabilir.
Bazı planlar (Foça 215 ha gibi) iptal edildiği için net kayıp azalıyor.
Karşılaştırma: İzmir’in toplam tarım alanı yaklaşık 345.000–350.000 hektar civarında. Yani genel oran düşük görünse de, verimli ova, kıyı ve zeytinlik alanlarında (Urla, Bornova, İnciraltı, Dikili gibi) yoğunlaşıyor ve çevresel/ekonomik tartışma yaratıyor.
Doğanın Var Olma Mücadelesine Katkıda Bulunmaya Geldim,Onunla birlikte özgürleşmek için !

“TARIMIN GÜNCEL VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONULARI” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir